donderdag 31 maart 2011

Voorlezen door Peter Bresser.

Vandaag kwam Peter Bresser bij ons voorlezen. Peter heeft vroeger ook op de Petrus en Paulusschool gezeten en heeft ook in onze wijk gewoond en gepeeld. Hij is de schrijver van het boek ; "hallo, wie ben jij? Ik ben Pjotr."
Pjotr gaat over het leven van Peter en speelt dus in onze wijk. Die herkenning  was enorm leuk voor de kinderen.
Het boek:
Liefde, vriendschap, ouders en een thuis zijn voor iedereen belangrijk, en voor een kind heel erg ontzettend belangrijk. De altijd vrolijke Pjotr  heeft het moeilijk als hij moet verhuizen omdat zijn ouders gaan scheiden. Hij komt er achter dat liefde, vriendschap en een thuis niet vanzelfsprekend  zijn. Gelukkig maakt de nieuwsgierige Pjotr graag contact met mensen en  zo leert hij Buurman kennen. Die hem weer zelfvertrouwen geeft en laat zien dat je met echte vrienden er nooit alleen voor staat.

Het voorlezen werd een interactie tussen de schrijver en de kinderen. Peter lokte allerlei vragen en emoties uit en de kinderen vertelden over hun gevoelens en de dingen die ze zelf meegemaakt hadden.
Tot slot kreeg iedereen een button met één van de spelers uit het boek EN natuurlijk een handtekening van de schrijver.'
Via de site www.pjotr.tv kunt u meer informatie vinden over dit boek en de Pjotr-musical die vanaf Juni in verschillende theaters te zien is.

foto's op de fotosite.



.