woensdag 20 april 2011

Cecilia!!

Vandaag hebben we het project  "blaasmuziek is cool", afgesloten met een optreden in de Koe.
De zaal zat helemaal vol met muzikanten, kinderen en publiek.  En poeh poeh..... wat was het er warm zeg! De avond begon met een optreden van het opstaporkest. De harmonie speelde een paar muziekstukken en ze speelden de liedjes die we geleerd hadden. Natuurlijk zongen we uit volle borst mee.
Er speelde een meisje op een klarinet, die steeds kleiner werd en hoger klonk. Bij ieder refrein haalde het meisje een stuk van de klarinet af en speelde weer door. De kinderen vonden dit hilarisch!!! Ook was er een blokfluitgroep die met de harmonie mee mocht spelen.
Geert las het verhaal van Wiegert voor en tijdens het verhaal zongen we weer een aantal liedjes.
Toen was het tijd voor de prijsuitreiking van de tekenwedstrijd. Uit onze klas was Roos de grote winnaar. Ze mocht op het podium komen en kreeg een heerlijke zak snoep.
Na het zingen en spelen, mochten we naar de boerenschuur, waar de muzikanten met hun instrumenten zaten. We mochten op alle instrumenten proberen te spelen en de muzikanten legden uit hoe we het moesten doen.

Op de fotosite staan foto's van de harmonie op school en het bezoek aan de koe.

vrijdag 1 april 2011

1 april.....kikker in je bil!!!

Vandaag zijn we flink in de maling genomen door de juffen en meneren.
Tijdens het List lezen kwam er een brief over de verkiezing van de stilleeskoning en stilleeskoningin van het List lezen.
In iedere stilleesgroep zou er een koning en koningin gekozen worden, die dan weer moesten strijden met de koningen en koninginnen uit de andere groepen.
De winnaars van de school mochten de strijd aan gaan met de kinderen van 8 andere scholen, die ook met List werken. Uiteindelijk zou de stilleeskoning en stilleeskoningin van Nederland gekozen worden.
Omdat de Petrus en Paulusschool nog niet zo lang met List meedoet, kregen wij een hulpmiddel meegestuurd.
Elk kind mocht ( als hij/zij wilde) op de bovenlip een grote ronde sticker plakken, als hulpmiddeltje. Als je dan wilde gaan praten, voelde je de sticker bewegen en werd je er weer aan herinnerd dat je stil moest lezen.
Vrijwel alle kinderen vroegen dus inderdaad om de hulpsticker en plakte die netjes op de bovenlip. Een paar minuten hebben ze zo braaf zitten lezen, waarna ze bij het digibord mochten komen om de verdere instructies van de listwedstrijd te horen.  Daar zaten ze dan, vol verwachting naar het digibord te staren. En wat zagen ze daar.........
VERKIEZING VAN DE STILLEESKONING EN KONINGIN
1 APRIL, KIKKER IN JE BIL!!!!!!

FOTO'S OP DE FOTOSITE

donderdag 31 maart 2011

Voorlezen door Peter Bresser.

Vandaag kwam Peter Bresser bij ons voorlezen. Peter heeft vroeger ook op de Petrus en Paulusschool gezeten en heeft ook in onze wijk gewoond en gepeeld. Hij is de schrijver van het boek ; "hallo, wie ben jij? Ik ben Pjotr."
Pjotr gaat over het leven van Peter en speelt dus in onze wijk. Die herkenning  was enorm leuk voor de kinderen.
Het boek:
Liefde, vriendschap, ouders en een thuis zijn voor iedereen belangrijk, en voor een kind heel erg ontzettend belangrijk. De altijd vrolijke Pjotr  heeft het moeilijk als hij moet verhuizen omdat zijn ouders gaan scheiden. Hij komt er achter dat liefde, vriendschap en een thuis niet vanzelfsprekend  zijn. Gelukkig maakt de nieuwsgierige Pjotr graag contact met mensen en  zo leert hij Buurman kennen. Die hem weer zelfvertrouwen geeft en laat zien dat je met echte vrienden er nooit alleen voor staat.

Het voorlezen werd een interactie tussen de schrijver en de kinderen. Peter lokte allerlei vragen en emoties uit en de kinderen vertelden over hun gevoelens en de dingen die ze zelf meegemaakt hadden.
Tot slot kreeg iedereen een button met één van de spelers uit het boek EN natuurlijk een handtekening van de schrijver.'
Via de site www.pjotr.tv kunt u meer informatie vinden over dit boek en de Pjotr-musical die vanaf Juni in verschillende theaters te zien is.

foto's op de fotosite.



.

Blaasmuziek is COOL !

De groepen 5A, 5B en 4/5C werken samen met harmonie Cecilia aan het project: blaasmuziek is COOL.
Tijdens dit project leren we vanalles over blaasmuziek, instrumenten, soorten muziekverenigingen, liedjes enz.
Aan de hand van een grappige dvd worden we bekend gemaakt met de wereld van de blaasmuziek.
Vorige week is de dirigent van het opstaporkest van Cecilia bij ons op bezoek geweest, om de liedjes samen te oefenen.
Ze was enorm trots op ons, omdat we al zo goed mee konden zingen.
We zijn ook al volop bezig met de tekening voor de tekenwedstrijd: mijn fantasie instrument!!
Donderdag komt het opstaporkest op school  en mogen we met de harmonie meezingen. Dat is een beetje een generale repetitie, want 20 april a.s. zijn we allemaal uitgenodigd in de Koe, voor het grote scholen slotconcert. Het hele orkest speelt dan de liedjes die we gedurende de afgelopen weken geleerd hebben en de scholen die aan het project hebben meegedaan mogen daarbij meezingen.
Na het concert mogen de kinderen van onze groepen zelf ook wat  instrumenten uitproberen.
We mogen ook publiek meebrengen, maar meer info hierover volgt.
Het belooft net als vorig jaar, een gezellige, muzikale avond te worden.
Foto's op de fotosite.
 

vrijdag 4 maart 2011

Carnaval

Vandaag is het carnaval.
We mogen onszelf verkleden en 's morgens mogen we optreden met ons neuzenlied.
Het is echt een vies liedje hoor. Het gaat over poep en snot enzo.
We hebben het helemaal zelf verzonnen.
Vandaag is er een invaljuf, die samen met ons het lied op het grote podium gaat zingen.
's Middags is het hossen en de winnaars van de voorrondes mogen op het podium optreden.
Ook komt de Prins met zijn hele raad van elf. Er is ook een band bij, die gezellige liedjes spelen.
Meneer Wil, meneer Joost en juf Conny krijgen een onderscheiding. Dat is een soort medaille.
's Middags is ook juf Jolanda nog even geweest, terwijl ze eigenlijk nog niet beter was.
Ze heeft foto's gemaakt, maar het was wel moeilijk om alle kinderen in het feestgedruis te vinden.
We zagen er natuurlijk ook helemaal anders uit!!
Wil je ons zien, kijk dan op de fotopagina.

Allemaal een hele fijne vakantieweek en heel veel carnavalsplezier!!!

zondag 2 januari 2011

Kerst 2010

Donderdagavond vierden we Kerst op school.
De kinderen kwamen rond 17.45 uur op hun allermooist de klas in, waar de kersttafels gedekt stonden.
De buffettafel kwam voller en voller te staan , met allerlei heerlijkheden, die de kinderen thuis gemaakt hadden.
Maar helaas konden we nog niet beginnen met de proeverij, want buiten stond een levende kerststal met een heuse verrassing en WIJ waren de eerste die daar mochten gaan kijken.
In de stal stonden meneer Ralph, juffen en kinderen, maar ook de papa en de oom en tante van Marith. Ze waren allemaal verkleed als kerstfiguren.
Naast de stal stonden schapen, konijnen en twee echte ezels, die je gewoon mocht knuffelen en aaien.
Maar toen.......... toen kwam de verrassing!!!!!!!! Daar kwam Maria, met het kindje Jezus!! En wat een opwinding bij de kinderen, toen ze zagen dat Maria niemand minder was dan hun EIGEN OUDE JUF ADRIËNNE en het kindje Jezus in haar armen was ................... .. kijk, ............ kijk het is DAANTJE!!  Het nieuwe babytje van juf Adriënne.   De stal was echt te klein geworden hoor. De kinderen kropen er allemaal in, om Maria en Jezus goed te kunnen bewonderen en sommigen wilden ook nog even aaien!!
Helaas moesten we na een poosje toch echt plaats maken voor de andere kinderen van de school. Na nog even bij de schapen, de ezels, de konijnen en de vuurtjes te hebben gestaan, gingen we naar de kerk, waar een korte kerstdienst gehouden werd. Er werd een mooi verhaal verteld over een engeltje en Jennifer mocht het engeltje in de boom hangen.
Terug op school gekomen hadden de hulpmoeders het buffet mooi klaargezet en overal brandden kaarsjes. Het zag er prachtig uit. Wat was er veel lekkers gemaakt zeg!!! De kinderen vulden hun bordjes en smulden van alle heerlijkheden.
De tijd ging eigenlijk veel te snel, want na het eten kwamen de vaders en moeders alweer.

Lieve papa's en mama's,
Bedankt voor alle hulp tijdens deze viering en voor al jullie belangstelling, betrokkenheid en hulp in het afgelopen jaar.
We wensen iedereen heel veel goeds voor 2011 !!

De foto's staan op de fotosite.