zondag 2 januari 2011

Kerst 2010

Donderdagavond vierden we Kerst op school.
De kinderen kwamen rond 17.45 uur op hun allermooist de klas in, waar de kersttafels gedekt stonden.
De buffettafel kwam voller en voller te staan , met allerlei heerlijkheden, die de kinderen thuis gemaakt hadden.
Maar helaas konden we nog niet beginnen met de proeverij, want buiten stond een levende kerststal met een heuse verrassing en WIJ waren de eerste die daar mochten gaan kijken.
In de stal stonden meneer Ralph, juffen en kinderen, maar ook de papa en de oom en tante van Marith. Ze waren allemaal verkleed als kerstfiguren.
Naast de stal stonden schapen, konijnen en twee echte ezels, die je gewoon mocht knuffelen en aaien.
Maar toen.......... toen kwam de verrassing!!!!!!!! Daar kwam Maria, met het kindje Jezus!! En wat een opwinding bij de kinderen, toen ze zagen dat Maria niemand minder was dan hun EIGEN OUDE JUF ADRIËNNE en het kindje Jezus in haar armen was ................... .. kijk, ............ kijk het is DAANTJE!!  Het nieuwe babytje van juf Adriënne.   De stal was echt te klein geworden hoor. De kinderen kropen er allemaal in, om Maria en Jezus goed te kunnen bewonderen en sommigen wilden ook nog even aaien!!
Helaas moesten we na een poosje toch echt plaats maken voor de andere kinderen van de school. Na nog even bij de schapen, de ezels, de konijnen en de vuurtjes te hebben gestaan, gingen we naar de kerk, waar een korte kerstdienst gehouden werd. Er werd een mooi verhaal verteld over een engeltje en Jennifer mocht het engeltje in de boom hangen.
Terug op school gekomen hadden de hulpmoeders het buffet mooi klaargezet en overal brandden kaarsjes. Het zag er prachtig uit. Wat was er veel lekkers gemaakt zeg!!! De kinderen vulden hun bordjes en smulden van alle heerlijkheden.
De tijd ging eigenlijk veel te snel, want na het eten kwamen de vaders en moeders alweer.

Lieve papa's en mama's,
Bedankt voor alle hulp tijdens deze viering en voor al jullie belangstelling, betrokkenheid en hulp in het afgelopen jaar.
We wensen iedereen heel veel goeds voor 2011 !!

De foto's staan op de fotosite.